Kickstart din hobby med de rigtige farver

Jo ældre man bliver jo mere begynder man at værdsætte sine hobbyer og frirum. Derfor er der også mange som bruger mange penge på deres hobby for at kunne have det bedste vilkår for at kunne få et godt resultat eller have det sjovt. En hobby som er blevet meget populært i de sidste par år, er at male. Det er gået op for folk hvor afslappende og terapeutisk det er når man står med en pensel i hånden og udtrykker sig illustrativt på et opspændt lærred.

 

For at begynde at male, så kræver det ikke det store – en pensel, et lærred og maling, så er du faktisk så godt som i gang. Der er selvfølgelig en masse tilbehør, som kan gøre din oplevelse bedre, men i essensen så er det de eneste tre ting du har behov for.

 

Akryl eller Akvarel?

At vælge maling er ofte et valg mellem akryl og akvarel. Derfor er det et spørgsmål, man som soon-to-be kunstner skal spørge sig selv om, er man til en fast maling eller en vandfarve. Akrylmaling er en vandbaseret maling, som tørrer hurtigt. Det er ofte anbefalet nye malere at bruge akrylmaling, da den hurtige tørretid gør den nemlig rigtig praktisk at arbejde med. Så hvis du leder efter en billig og god hobbymaling, så er akrylmaling det bedste valg.

 

Akvarelmaling er anderledes at arbejde med – hvor akrylmaling kommer i en tube og klar til brug – så er akvarelmaling koncentreret farve, som man blander op med vand for at få den rette farveintensitet. Mange drager første bekendtskab til akvarelmaling i billedkunsttimerne i folkeskolen. Her sad de fleste med en plade med forskellige farver og en stort glas vand – hvor af man så dybbede sin pensel i vandet og påførte vandet på sin palette af farver. Hvis du leder efter maling, hvor du får en masse farver for pengene og ønsker at arbejde med lidt tyndere farver, så er akvarelmaling det bedste valg.

 

Hvilken farver skal jeg vælge?

Det er sit at finde de farver, som man ønsker at arbejde med. Hvis man ikke er helt fast på hvilke farver, som man ønsker at bruge til sit næste projekt, så kan det være en fordel at kigge på akvarelmaling, da man ofte får et stort spænd af farver i hver palette. Det kan give dig et stort nok udvalg af forskellige farver før du ved hvad du skal male. Hvis du er målsat efter at bruge akrylfarver, så kan det kun anbefales at du ved hvilke farver du skal bruge. Akrylfarver sælges nemlig ofte på tuber og det vil være en markant investering i tuber, hvis du skal dække dig ind på diverse grundfarver.