Stoffer og sytilbehør storhitter til DIY-projekter

Gør det selv projekter er blevet mere og mere moderne gennem de seneste år. Særligt mange kvinder nyder at strikke og sy deres eget tøj, så de kan skabe noget unikt, der passer netop til dem og deres former.

 

Med denne trend er der også flere og flere, der køber sytilbehør såsom symaskiner, lynlås i metermål, elastikker og meget andet. Derudover er de stoffer, der er i en bedre kvalitet ligeledes blevet mere populære. Det er nemlig vigtigt, at den kjole, nederdel eller trøje, som man bruger en masse tid på, kan holde igennem længere tid.

 

Særligt stoffer som hørstof, bomuldsjersey og børnestoffer i forskellige motiver er bl.a. dem, der hitter mest. Men det kan være svært, hvis du er ny i sy-verdenen, at vide, hvilke stoffer der er af god kvalitet og hvilke, man skal gå udenom, hvis formålet med projektet er holdbarhed og kvalitet.

 

Hvordan vælger jeg det rigtige stof?

 

Når man skal vælge stof af en god kvalitet, er der flere ting, du kan kigge efter. Men først og fremmest er det vigtigt, at du tænker over, hvad dit næste syprojekt er. Skal du lave en let og lufttig sommerkjole skal du selvfølgelig ikke vælge et stof, der er meget tungt og varmt.

 

Derudover kan dit mønster tage sig meget forskelligt ud alt efter, hvilket stof du vælger. Og det er derfor vigtigt, at du nøje udvælger det rigtige stof. Som oftest vil der i mønsteropskriften være et forslag til, hvilket stof der er bedst egnet til det pågældende mønster.

 

Undersøg gerne selv, hvilket stof der den elasticitet, som du ønsker til dit projekt, samt om stoffet er varmt eller let nok til formålet. Som udgangspunkt kan du vælge mellem stof, der er strikket eller vævet. Hver af disse to tilbyder noget forskelligt, og det er derfor en god idé at opsøge hjælp i en stofbutik, hvis du er i tvivl om, hvilken stof du skal vælge.

Få inspiration til dine projekter

Er du en af de helt garvet inden for syning, så kan du uden tvivl spotte en smuk sommerkjole og lynhurtigt forestille dig, hvordan du kan genskabe en lignende kjole derhjemme. Men for langt de fleste kræver det et inspirationshæfte i form af et mønster, som man kan arbejde ud fra, hvis man skal ende med et flot resultat, som man kommer til at blive glad for.

 

Er du en af dem, der har brug for inspiration og mønstre, som du kan gå ud fra, så er internettet det helt rigtige sted. Her kan du finde alle former for mønstre og snit, lige fra halvtredserkjolen til de mere nutidige maxikjoler.

 

Nogle steder er du heldig at finde mønstre til forskelligt tøj gratis, og så er de lige til at downloade fra nettet. Langt de fleste steder skal du dog give et mindre beløb for at få mønsteret tilsendt. Dette skyldes ofte, at det er designeren, du køber opskriften fra, som naturligvis ønsker betaling for det store stykke arbejde, som der ligger bag det at udvikle et helt mønster og derefter en opskrift til andre brugere.