4 ting du kan lave med dine børn under Corona lockdown

Måske har du det ligesom mange andre. Det kan være svært at finde på nogle sjove aktiviteter for børn, mens landet er lukket ned. Nu kan vi ikke benytte os af Zoo eller svømmehallen. Bliv inspireret til 4 ting du kan lave sammen med dine børn.

1. Lær at lave ballondyr sammen

En sov aktivitet for hele familien er at lære at lave ballondyr. Nogle ballondyr er lettere at lave end andre. Du finder nemt inspiration på nettet, og guides til at lave dem.

Ballondyr er mange ting, alt fra dyr som giraf og hund, til hatte og andre sjove genstande. Øv jer sammen i at lave ballondyr og oplev hyggen i at lære noget nyt sammen. Det giver sammenhold at lære nyt sammen.

2. Mal på påskeæg og andre påskeaktiviteter

Påsken nærmer sig, og derfor er det oplagt at lave aktiviteter der kredser om påsken. I kan male på æg sammen, eller hvad med at så karse i jeres egen hjemmelavede holder? Der findes utrolig mange muligheder for at kombinere det at være kreativ med påsken. Lad dig inspirere af for eksempel Pinterest eller andre steder på internettet.

3. Kom ud i naturen sammen

Mange benytter sig af naturen i denne tid. Det er også en rigtig god ide. Men for mange børn kan en gåtur være lidt ensformig eller kedelig. Men hvis I for eksempel går på jagt efter insekter under bark og træstammer eller store sten, bliver turen pludselig meget mere spændende.

I kan også tage madpakken med og spise den ude i naturen et flot sted. I kan også samle grene, blade og mos til at lave dekorationer af når I kommer hjem. På den måde bliver skovturen pludselig mere spændende, da den får et formål. Det er skønt at komme ud i naturen og få sig rørt.

4. Lav mad sammen

Under lockdown har I muligheden for at lave mad til fryseren, til når hverdagen rigtig banker på igen. Lav for eksempel kødsauce sammen og frys det. Det er en god aktivitet, da barnet både lærer at følge en opskrift, samtidig med at der bliver lavet noget nyttigt og sjovt.

I kan også bage en kage sammen. Lad barnet måle og veje tingene, så der samtidig er mulighed for læring i processen. Og bagefter er det skønt at sætte tænderne i et nybagt stykke kage.