3 sjove idéer med Posca Tuscher

Posca tusser har de seneste år virkelig gjort sit indtog i de danske familier. Mest kendte er de nok i forbindelse med den hyggelige ferieaktivitet: At male på sten.

Dog kan Posca tuscherne også bruges til et hav af andre ting. Og det er netop det, jeg her i artiklen dykker ind i.

Glas

Tusserne er som skabt til at male på glas. Og dekoration på glas er faktisk en af de ældste kreative discipliner i hele verden. Derfor er det også naturligt for mange, at male på glas med Posca tuscherne.

Mulighederne er uendelige på glas. I hjemmet køber vi ofte nogle billige Ikea drikkeglas, hvormed ungerne (og forældrene) kan udfolde deres kreative evner. De pyntede drikkeglas, kan du bruges både i hjemmet, men også som gaver til diverse familiemedlemmer.

Forberedelse

Inden du går i gang med at male på glas, er det vigtigt at du rengøre overfladen med en klud og sikrer at overfladen ikke er fugtig når du tegner på glasset.

Når glasset er færdig tegner, bør du påføre to lag vandbaseret spray lak. Dette sikrer at glasser holder i længere tid.

Stof og tekstiler

Jep, det er også muligt at benytte de populære Posca tusser på tekstiler og stof. Og faktisk kan du lave nogle fantastiske kreationer. Med lidt kig på pinterest finder jeg hurtigt frem til både sko, t-shirts, gardiner, sokker og meget mere hvor glade Posca entusiaster rundt omkring i verden har udfoldet deres kreative evner.

Forberedelse

Hvis stoffet er nyt, skal du før du går i gang vaske stoffet i maskinen, for at fjerne rester af appreteringer fra produktionen.

Når din kreation er færdig, kan du stryge stoffet på vrangsiden uden damp, på den måde.

Sten

I Danmark er tuscherne nok mest kendt for maling på Sten. Ved vestkysten kan du flere steder i dagligvarehandlen købe Posca tusserne.

Det er da også helt naturligt at netop sten er populære som underlag i Danmark.

Vi har meget strand, og dermed også mange sten. Derudover er det super simpelt for alle aldre, at være med på stenmalingen.

Forberedelse

Før du går i gang med stenmalingen, skal du tage en tør klud eller papir og tørre stenen af. Det er vigtigt at snavs er væk, samt at stenen er helt tør inden du begynder.

I vores familie laver vi ofte en “sten-finder-tur” til stranden inden vi går i gang. Her hjælper hele familien til med at finde de sten de gerne vil male på.

Sten-finding er en hel leg i sig selv, hvor præmien er, at finde de lidt større flade og glatte sten.

Herefter er det bare hjem i stuen eller på havebordet og komme i gang med kreationerne.

Brug gerne en voksdug eller lignende som underlag, da tuscherne godt kan grise en smule.

Når I har færdiggjort jeres kreationer, bør i spraye stenene med spraylak, da de så holder farverne meget bedre.

Jeg håber ovenstående idéer kan give lidt sjov inspiration til hvordan du kan bruge Posca tusserne i fremtiden.